Dennis Wels – Southside Of Heaven

Dennis Wels - Southside Of HeavenNadat ik via YouTube even het nieuwe nummer van geweldenaar Damien Rice had bekeken en beluisterd, duwde ik de nieuwe EP van Dennis Wels in mijn cd-speler. Arme Dennis, zou je zeggen. Maar dat bleek alleszins mee te vallen: beide mannen begeven zich min of meer in hetzelfde muziekspectrum (die van de mannen met akoestische gitaar en gevoelige liedjes), alleen geeft Dennis wat meer ‘twang’ mee aan zijn nummers. Southside Of Heaven (Home Recordings Vol. 1) is een gratis te downloaden EP die door Dennis zelf geschreven, opgenomen en gemixed is. De liedjes erop lagen nog op de plank en waren volgens hun maker te mooi om daar te laten liggen. Dus biedt Wels ze nu helemaal voor niets en helemaal 2011 ter download aan op zijn website. En inderdaad, deze nummers hadden niet misstaan op zijn cd uit 2010, Morning Is Cruel. De spannende gitaar op de achtergrond van Touch bijvoorbeeld maakt dit nummer niet zomaar een tussendoortje, maar helemaal af. Wels’ doorleefde stem zingt zijn volwassen teksten op intieme wijze, alsof het voor jou alleen is. En zo klinkt ook de rest van deze EP: volwassen en intiem. En helemaal af.


mij=Eigen Beheer

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven