Designer Drugs – Hardcore/Softcore

Designer Drugs - Hardcore/SoftcoreWist u dat Matthijs van Nieuwkerk ook boeken heeft geschreven? Of dat de tekenaar van humorstrip Dirkjan tevens een begiftigd karikatuurschilder is? Nou, net zo is Designer Drugs, het tweetal dat eigenlijk bekend staat als (re)mixers en dj’s, klaarblijkelijk ook in staat tot het maken van eigen liedjes. Dat betekent dat die twee jongens uit New York die geniale mixes in elkaar kunnen zetten als deze (en daarmee op eigen kracht een VrijMiBo-topicje op GeenStijl halen en met de eerste song tevens de noodzaak van de remaster van NIN’s Pretty Hate Machine aantonen) dus nu een album vol eigen tracks afleveren. De recensie kan echt héél simpel: jatwerk. Net zoals ‘designer drugs’ een modeterm zijn voor het bij mekaar gooien van beproefde ingrediënten om zelf pillen te maken (sowieso geen aanrader), bestaat dit album uit hilarisch slechte pogingen tot kopieën van o.a. de Bloody Beetroots (origineel: “Cornelius”, kopie: “Riot”), Boys Noize en Fake Blood. Maar er staan twee liedjes op die bij toeval geweldig zijn waardoor je toch niet voor niks dit stukje leest: “Crazy for You” met zang van Annie, en afsluiter “Into the Light”. De rest van deze plaat is daarentegen totale bagger. Armoe voor plattelandsdisco’s of radio-dj’s die denken dat dancemuziek dood is. Maar ach… Wie weet wordt het nog geremixt!


mij=Ultra

4 Comments

  1. Ik was er al eens doorheen gescand, maar ik werd ook niet erg vrolijk van het album. Echt bagger inderdaad. Maar ik zal die twee liedjes nog eens opzoeken. Er is ook een leuke Designer Drugs-remix van Annie’s Antonio trouwens.

  2. Ik was er al eens doorheen gescand, maar ik werd ook niet erg vrolijk van het album. Echt bagger inderdaad. Maar ik zal die twee liedjes nog eens opzoeken. Er is ook een leuke Designer Drugs-remix van Annie’s Antonio trouwens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top