My Inner Burning – Eleven Scars

MyInnerBurning-ElevenScars.jpgEleven Scars is het tweede album van het Duitse My Inner Burning. De opvolger van het debuut My Inner Burning telt een elftal nummers, samen goed voor ruim veertig minuten. Deze oosterburen uit de regio Nedersaksen maken female fronted metal. In de vijfkoppige band is een duidelijke centrale rol weggelegd voor de meer dan goede zangeres Becky Gaber. Haar krachtige en cleane rockstem verzorgt uitstekend het gros van de vocalen. Voor de mannelijke aanvulling in de vorm van enkele grunts zorgt gitarist Jörg Janssen. Het hele album is evenwichtig en draait lekker weg. De muziek is krachtig, melodieus en zonder al te gekke uitstapjes of extremiteiten. Hoewel het geen conceptalbum is, is er wel een centraal thema en worden de Eleven Scars vertolkt in nummers met titels als “For The Last Time”, “Demons”, “Done With Denial” en “Enemy Of Mine”. De songs zijn veelal recht toe, recht aan en catchy. En hoewel het onmiskenbaar metal is hoor je her en der duidelijk de invloeden uit de rock, pop en gothic terug.


mij=Steamhammer / SPV / Suburban

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top