No Turning Back – Take Control

No Turning Back - Take ControlDe controle nemen, dat is een onderwerp waarover Neerlands hardcore-trots No Turning Back zeker wat te vertellen heeft. Sinds 1997 is deze band een van de toonbeelden van hoe je het allemaal zelf kan doen. En daarmee heeft deze hardcore-band het behoorlijk ver geschopt, zeker voor Nederlandse begrippen. Wat heet. Meerdere wereldtournees over alle continenten, platen die worden uitgebracht door de betere labels en een enorme live-reputatie heeft het ze al opgeleverd. Take Control is geloof ik hun vijfde plaat, al kan ik er wellicht eentje naast zitten, en ook deze staat weer van begin tot eind barstensvol old-school kneiters, met daarin de juiste afwisseling tussen hard, lomp, agressief en snel, en met het hardcore-hart op de juiste plaats qua teksten. Muzikaal gesproken zijn deze Brabanders nog altijd blijven plakken bij de New York Hardcore, en deze keer hebben ze het op plaat het ook geluidstechnisch weer een beetje weten vast te leggen, waardoor je de mosh nog net wat lekkerder erin hoort beuken met het volume op tien. Dertien stuks knetterende hardcore-songs, verpakt in iets meer dan 23 minuten, meer heb je als hardcore-liefhebber voorlopig niet nodig.


mij=Reflections Records

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven