The Phantom Band – The Wants

The Phantom Band - The WantsIk heb twee jaar geleden het debuut van The Phantom Band beschreven op File Under, een mooi album met donkere en lange nummers. Nu komen ze met opvolger The Wants, en ik zal niet beginnen met het cliche ‘het moeilijke tweede album’. Wat in dit geval ook totaal niet opgaat, The Wants is minstens zo’n verrassing als Checkmate Savage. Misschien iets donkerker en iets lomer dan zijn voorganger. Maar nog steeds doen ze me denken aan The National, The Talking Heads en Nick Cave. De elektronica is ook nog altijd aanwezig, telkens weer vreemde geluiden die perfect aansluiten bij de sfeer van het nummer. Zelfs de lange nummers zijn er nog steeds, op ´´n na allemaal boven de vier minuten. Maar goed, ondanks het hoge niveau ligt het lot van The Phantom Band niet bij het grote publiek, ook The Want zal geen groot commercieel succes worden. Daarvoor klinkt The Phantom Band toch te duister, te weinig opbeurend. En zeker nu de lente bijna start, kan ik wel een opbeurend deuntje gebruiken. Dus ga ik maar snel naar de nieuwe Radiohead luisteren (sic).


mij=Chemikal Underground / Konkurrent

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven