The Union – The Union

The Union - The UnionThe Union is de nieuwe band van Luke Morley. Zo, gerontorockers zijn zojuist even wat rechtop gaan zitten. Logisch, want Luke Morley is de man die de sound van Thunder bepaalde met zijn heerlijke gitaarwerk. Zijn kompaan is deze keer Peter Shoulder, een mij tot nu toe onbekende zanger. Maar laat u daardoor niet weerhouden, want net als Danny Bowles is Peter Shoulder een dijk van een zanger met een forse dosis blues. Geen kopie, gelukkig, maar wel een zanger in de traditie van de grote Engelse rockzangers. Qua sound zit het allemaal niet zo ver van Thunder vandaan. Wel is te horen dat Morley en Shoulder zich hebben voorgenomen de grenzen wat op te rekken. Het gevolg is dat er het nodige semi-akoestische werk te horen is en dat er een lekkere lik Americana doorheen zit. Luister maar eens naar de pedalsteelgitaar en de mooie achtergrondzang op “Saviour”. Lekkere rockers zitten er overigens ook tussen, zoals bijvoorbeeld “Easy Street” en “Step Up to the Plate”. Morley is in topvorm en met een zanger als Peter Shoulder erbij – kanonne, wat een zanger! – is het vooral lekkere gitaarmuziek in verschillende sterktes en varianten, met één gemeenschappelijke factor: het bluesrockhart op de juiste plaats. Geen opsmuk, een lekker open gehouden sound en hoorbaar plezier in wat ze doen. Met tours met Thin Lizzy en Whitesnake, en nu in Nederland met Triggerfinger, krijgt The Union een dikverdiende vliegende start.


mij=Payola / Suburban

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven