Wye Oak – Civilian

Wye Oak - CivilianHet album begint met wat op gezellig gekeuvel op een goedbezochte receptie lijkt. Maar zodra de ietwat lijzige stem van Wye Oaks gitariste/zangeres Jenn Wasner begint, is het wel afgelopen met het feest. De titel en tekst van de opener “Two Small Deaths” maken ook meteen duidelijk dat het nog steeds geen vrolijke boel is bij deze band uit Baltimore. Na twee net iets te trage tracks komt er wat leven in de plaat bij “Holy Holy Holy” waarop de stem van Wasner zelfs iets aan Kim Deal doet denken. Een heerlijk nummer. Ook het daaropvolgende nogal psychedelische “Dog Eyes” doet aan The Breeders ten tijde van hun album Pod denken. Net als op het nummer “Civilian” is het gitaarwerk op deze nummers overigens schitterend. De band werkte voor het eerst met een producer en het lijkt wel of hij Wasner heeft gemotiveerd meer uit haar gitaarspel te halen dan op vorige platen. De titeltrack is fenomenaal door de heerlijk stuwende drums en de volledig overstuurde gitaren aan het eind. Ook durft Wasner haar vocale kunsten steeds meer te laten horen, zoals blijkt uit het bijzonder fraaie “We Were The Wealth”. Maar het absolute hoogtepunt is afsluiter “Doubt”, waar de zangeres zich alleen met gitaar van haar kwetsbaarste kant laat zien: ‘If you should doubt my heart, remember this, that i would lie to you, if i believed it was, right to do’. Prachtig einde van een indrukwekkende derde.


Mij=City Slang / Konkurrent

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven