Arquettes – Wave On

Arquettes - Wave OnWe gaan weer terug naar de jaren 90′ met de Arquettes uit België. De tijd van de eensgezinde samenzang en de synthesizers. Bij het luisteren naar Wave On schieten de bands Supergrass en Weezer me geregeld door het hoofd, maar je kunt het ook dichter bij hun huis zoeken, bijvoorbeeld een band als het Belgische Millionaire. De Arquettes geven er hun eigen hedendaagse draai aan met joelende gitaren, beats en hippe geluidjes. Het levert een aantal catchy nummers op zoals “Sleep One Thousand” en “Crafty”, nummers die het vast ook goed op de radio doen. Er zijn weinig rustmomenten op het album, alles is lekker up-beat en dansbaar. En nu het festival seizoen er weer aankomt, zal het me niks verbazen als deze jongens op de diverse sub-podia zullen verschijnen. Een hoofdpodium zit er nog niet in voor de Arquettes, daar zullen ze toch meer onderscheidend voor moeten worden en iets meer lef moeten tonen in hun muziek. Een band die met goede moed de toekomst in mag, want met Wave On zetten ze een fijn debuut neer.
File Under gaf in samenwerking met Ekko en Friendly Fire enkele setjes van twee tickets weg voor The Next Big Thing.. From Belgium in Ekko. Daarvoor ben je nu te laat.


mij=Keremos / PIAS

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven