Chris Barber – Memories Of My Trip

Chris Barber - Memories Of My TripIk geneer me altijd een beetje als een muzikant(e) die ik bij (of voor) beluistering niet ken een grote meneer of mevrouw blijkt te zijn. Zo draait Chris Barber al zestig jaar mee in de Britse jazzscene en is daar als bandleider en met zijn spel op de trombone een grote. Nooit van gehoord dus. My bad misschien, maar je kunt niet alles kennen denk ik dan. Gelukkig blijkt Barber aan hetzelfde te ‘lijden’. Als Jeff Healey ter sprake komt, dan geeft hij eerlijk toe dat hij Healey niet kende. Maar aangemoedigd door een Canadese fan ging hij toch met Healey in zee. Ondanks zijn bijna tachtig jaar (op dat moment) nog steeds overal voor open staan, dat vind ik prachtig. Dat hij leergierig was blijkt wel uit het feit dat hij in de jaren vijftig al regelmatig Amerikaanse bluesmuzikanten overvloog om van ze te leren door met ze te spelen en te toeren. Memories Of My Trip is dan ook een heuse trip van zestig jaar opnemen en optreden met vele groten uit de muziekgeschiedenis geweest. Zo komen op deze compilatie onder meer Rory Gallagher, Mark Knopfler, Van Morrisson, Muddy Waters, Jools Holland en Eric Clapton langs aan wiens zijde Barber zijn koper mag laten schallen. Muzikaal gezien blijft Barber wel in zijn comfort zone van jazz, blues en gospel zitten, maar dat kun je hem niet kwalijk nemen. Mooi zijn de verhalen die Barber bij elke op deze dubbel-cd geplaatste track vertelt. Waarom er een brakke bootleg van hem en Muddy Waters op het Capital Jazz Festival uit 1979 staat, legt hij liefdevol uit. Memories Of My Trip is dan ook een fijn staaltje muziekgeschiedenis.


mij=Proper / Rough Trade

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven