Glasvegas – EUPHORIC /// HEARTBREAK \\\

Glasvegas - EUPHORIC /// HEARTBREAK \\\Sinds John Travolta in 1978 op een schommel luidkeels het vertrek van Sandy betreurde, ben ik verzot op De Snik. Zo nu en dan kwam ik De Snik nog wel eens tegen. Robert Smith van The Cure had hem en ook Morrissey liet hem bij tijd en wijle horen. Nu is er een klaagsnik (niet te verwarren met de countrysnik trouwens) van geheel nieuwe proporties, de ultieme Snik zeg maar. De stem van James Allen van Glasvegas, de Schotse band die in het thuisland inmiddels behoorlijk populair is en met dit tweede album EUPHORIC /// HEARTBREAK \\\ de rest van de wereld denkt te gaan veroveren. En gaat dat lukken? Waarschijnlijk niet, de stem van Allen is net iets te aanstellerig om een heel groot publiek aan te spreken. Maar wat mij betreft is deze plaat van deze band misschien wel het beste dat dit jaar zal verschijnen. Het is zwaar over de top allemaal en boordevol simpele pretenties, maar de sound van Glasvegas is volstrekt uniek en de composities zijn zonder uitzondering sterk. De euforie en het hartzeer uit de titel komt in elk nummer keihard terug. En ondanks de zware persoonlijke thematiek spreekt er een vechtlust en levenslust uit de nummers die naast aanstekelijk ook ontroerend is. Ik neem het woord meesterwerk zelden in de mond, maar wil voor EUPHORIC /// HEARTBREAK \\\ graag een uitzondering maken. Glasvegas is verplichte kost voor alle liefhebbers van een stevige klaagsnik.


Mij=Columbia / Sony

7 reacties

 1. Blink

  Behoorlijk wisselende reacties op deze plaat. Nederlandse recensenten op Twitter vooral zeer negatief. Leuk overzicht van Engelstalige pers (countdown van 9 naar 2) hier: http://www.anydecentmusic.com/review/2794/Glasvegas-Euphoric-Heartbreak.aspx
  Heerlijke plaat, vooral van The World Is Yours krijg ik geen genoeg.
  Met gemak de slechtste plaat die ik dit jaar hoorde.
  Hun optreden onlangs bij Jools (inclusief gestoei met een lichtslang) was stadionvullend beroerd.
  Die gaan dus heel groot worden 🙂
  Ach laten we het er maar op houden dat Nederland nog niet klaar is voor Glasvegas 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glasvegas – EUPHORIC /// HEARTBREAK \\\

Glasvegas - EUPHORIC /// HEARTBREAK \\\Sinds John Travolta in 1978 op een schommel luidkeels het vertrek van Sandy betreurde, ben ik verzot op De Snik. Zo nu en dan kwam ik De Snik nog wel eens tegen. Robert Smith van The Cure had hem en ook Morrissey liet hem bij tijd en wijle horen. Nu is er een klaagsnik (niet te verwarren met de countrysnik trouwens) van geheel nieuwe proporties, de ultieme Snik zeg maar. De stem van James Allen van Glasvegas, de Schotse band die in het thuisland inmiddels behoorlijk populair is en met dit tweede album EUPHORIC /// HEARTBREAK \\\ de rest van de wereld denkt te gaan veroveren. En gaat dat lukken? Waarschijnlijk niet, de stem van Allen is net iets te aanstellerig om een heel groot publiek aan te spreken. Maar wat mij betreft is deze plaat van deze band misschien wel het beste dat dit jaar zal verschijnen. Het is zwaar over de top allemaal en boordevol simpele pretenties, maar de sound van Glasvegas is volstrekt uniek en de composities zijn zonder uitzondering sterk. De euforie en het hartzeer uit de titel komt in elk nummer keihard terug. En ondanks de zware persoonlijke thematiek spreekt er een vechtlust en levenslust uit de nummers die naast aanstekelijk ook ontroerend is. Ik neem het woord meesterwerk zelden in de mond, maar wil voor EUPHORIC /// HEARTBREAK \\\ graag een uitzondering maken. Glasvegas is verplichte kost voor alle liefhebbers van een stevige klaagsnik.

Continue reading“Glasvegas – EUPHORIC /// HEARTBREAK \\\”

2 reacties

 1. Blink

  Behoorlijk wisselende reacties op deze plaat. Nederlandse recensenten op Twitter vooral zeer negatief. Leuk overzicht van Engelstalige pers (countdown van 9 naar 2) hier: http://www.anydecentmusic.com/review/2794/Glasvegas-Euphoric-Heartbreak.aspx
  Heerlijke plaat, vooral van The World Is Yours krijg ik geen genoeg.
  Met gemak de slechtste plaat die ik dit jaar hoorde.
  Hun optreden onlangs bij Jools (inclusief gestoei met een lichtslang) was stadionvullend beroerd.
  Die gaan dus heel groot worden 🙂
  Ach laten we het er maar op houden dat Nederland nog niet klaar is voor Glasvegas 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven