Handsome Poets – Handsome Poets

Handsome Poets - Handsome PoetsHet is een automatisme. Elke keer als ik “Dance (The War Is Over)” hoor op de radio (en dat is nogal eens), dan begin ik vrijwel automatisch “Ik Dans Dus Ik Besta” te zingen van Het Goede Doel. Leg de synthesizerlijntjes maar eens naast elkaar en je zult verbaasd zijn hoezeer niet alleen het melodielijntje als ook het geluid lijkt op wat Henk & Henk c.s. al in 1986 deden. Maar die synthesizershizzle is weer helemaal de bom. Hurts (internationaal) en A Silent Express (nationaal) doen iets soortgelijks en scoren daar prima mee. En ook Handsome Poets heeft niet te klagen. Ze wonnen vorige week de 3FM Talent Award en mochten daardoor optreden tijdens de 3FM Awards in de Westergasfabriek. Ik was eigenlijk verbaasd dat ze A Silent Express aftroefden. De cd van die Friezen vind ik namelijk zelf beter dan de debuut-cd van Handsome Poets. Toch staan er op Handsome Poets flink wat toffe 80’s-sounds. De eerste single “Blinded” bijvoorbeeld waar de band voor het eerst zijn neus mee tegen het venster drukte. En je kunt er donder op zeggen dat “(We Can’t Be) Saints” en “Call Black Tomorrow” die net zo catchy zijn, het ook nog wel tot single gaan schoppen. Toch kiezen ze ook af en toe voor een wat minder pakkende uptempo sound. “Out Of Your League” is bijvoorbeeld een ietwat eigenaardige ballad waarin de Rhodes een prettige weemoedige klank geeft aan de song. Het zou leuk zijn als ze met dat als uitgangspunt net iets meer naar een geluid toewerken dat ook verrassend is voor muziekliefhebbers die de jaren tachtig wel bewust hebben meegemaakt. Dat ze serious talent hebben, dat geloof ik namelijk wel.


mij=Handsome Poets / Rough Trade

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven