Jungle By Night – Jungle By Night

Jungle By Night - Jungle By NightGeloof mij: in januari 2012 krijgt Jungle By Night de Popprijs. Kan niet anders. Het rumoer rond de negenmansband uit Amsterdam zwelt maar aan, ze gaan zich deze zomer drie slagen in de rondte spelen op de festivals (van klein tot groot) en hun album krijgt louter enthousiaste, positieve recensies. Zo ook hier. De jongens (waarvan er een paar nog 20 moeten worden) hebben hun EP-op-albumlengte in twee dagen opgenomen in een oude pindafabriek in Noord-Holland. Na gedegen repeteren zijn alle nummers die je hoort one-takes. Is dat al indrukwekkend, dat ze zich de erfenis van helden als Mulatu Astatke (Ethio-jazzhalfgod) en Fela Kuti (afrobeat-god) eigen hebben gemaakt is ronduit spectaculair. In plaats van kopieëren, wat veel neo-afrobeatbands doen, stoppen de jongens er ook dikke funk, jazz, Arabische invloeden en latin in. Jungle By Night is een optelsom van diverse invloeden, zoals platenverzamelingen van ouders, bandjesverledens, live-ervaringen (een nummer is vernoemd naar het Into the Great Wide Open-festival) en puur muzikaal vakmanschap. Als je de Hammond hoort opkomen in de killer openingstrack Hot Mama Hot, weet je al: dit kan niet meer fout. Alles instrumentaal, altijd spannend, inventief, niet te makkelijk maar vooral heerlijk l-a-n-g uitgesponnen. Jungle By Night mag eindeloos blijven duren.


mij=Kindred Spirits

7 reacties

  1. fijn muziekje. prettig!
    klinkt uitstekend!!
    Ze staan alvast op Lowlands.
    En op Oranjepop in Nijmegen.
    Jonge afrobeatgroep @JungleByNight verovert de wereld | EP uit in Japan, Amerika, Frankrijk en UK bit.ly/hvF9RB Via: @derique

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven