Meat Puppets – Lollipop

Meat Puppets - LollipopJa jongelui, luister maar eens even goed naar opa. In de maand dat jullie je allemaal verbazen over het feit dat het alweer zeventien jaar geleden is dat Kurt Cobain een geweerloop in zijn mond stopte, komen Cobains grootste inspiratiebronnen van weleer met een nieuw album. In 1980 begonnen Meat Puppets met hun unieke mix van hardcore en country, waarmee ze vooral in de jaren negentig redelijk bekend werden, niet in de laatste plaats door steun en toeverlaat Cobain. Met Cobains einde kwam er ook grotendeels een einde aan de opmars van Meat Puppets, al schijnt de (volgens Wikipedia) ‘legendary appetite for illegal substances’ van de band ook meegespeeld te hebben. Inmiddels bestaat de band al meer dan dertig jaar en is er nu een tweede reünie en een tour ter promotie van het dertiende studio-album Lollipop. De punk is inmiddels wel verdwenen en de band schuift steeds meer richting onvervalste rootsrock en country, zoals op het vrolijk tokkelende “Baby Don’t”. Opvallend genoeg neigt de band op nummers als “Town” naar de slepende Americana van iemand als Eddie Vedder. En vooral op deze rustige nummers bewijst Curt Kirkwood dat hij een fantastische zanger is geworden met een lekker doorleefde stem. Volgens Kirkwood is opener “Incomplete” trouwens een nummer dat hij bijna dertig jaar geleden al schreef. Het past naadloos in de sound van Meat Puppets anno 2011. Typisch gevalletje van tijdloze kwaliteit? Opa heeft gesproken.


Mij=Megaforce / Suburban

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven