Mojobone – Crossroad Message & Tales From The Bone

Mojobone - Crossroad Message & Talkes From The BoneDat Per Wiberg veel meer in huis heeft dan het beroeren van de toetsen bij Opeth wist ik eigenlijk niet eens. Nu hij die band verlaten heeft, heeft hij nog meer de ruimte om zijn andere muzikale kwaliteiten te tonen. Naast Spiritual Beggars en King Hobo is hij sinds 1996 ook actief met Mojobone. Uit Zweden. Kern van die band is Per Wiberg (zang, gitaar, toetsen) met zijn oude makker Marcus Källström (Sky High, Stonecake) op drums. In 1998 bracht de band aantal nummers uit op 10″ vinyl: Tales From The Bone. Op verzoek van een Japans label maakte de band vervolgens in 2002 een volledig album: Crossroad Message. Maar die was alleen in Japan te krijgen. Het vorig jaar verschenen Cowboy Mode was dus eigenlijk het derde album van de band. Crossroad Message & Tales From The Bone is een heruitgave van die eerste albums, aangevuld met een aantal demo’s en bonustracks. Voor de liefhebbers van ongecompliceerde bluesrock / stoner is het een aangename aanvulling op het beschikbare materiaal. Je hoort aan alle kanten dat ze het voor de lol doen. Een kratje bier langs de kant en spelen maar. Niet alles is opzienbarend, maar de nummers zijn prima verzorgd, met zo af en toe uitstekend geplaatste riffs, prettig loeiende gitaarsolo’s, en aanstekelijke grooves. De zang van Per Wiberg heeft wel wat weg van Chris Cornell (Soundgarden). Energiek, maar voor mijn gevoel wel een beetje iel in de mix geplaatst. Op het Cowboy Mode-album van vorig jaar vond ik de band nog wat meer gegroeid en hoor je wat meer finesse en veelzijdigheid, maar deze heruitgave van het oudere werk is zeker de moeite waard.


mij=Hippodome Music / Bertus

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven