Oliver Weers – Evil's Back / Sideburn – Jail

Oliver Weers - Evil's BackOliver Weers werd bekend door de Deense X-Factor. Was dat de Nederlandse versie geweest, dat was dat bepaald geen aanbeveling geweest, maar zijn versie van Queens “The Show Must Go On” schijnt indrukwekkend geweest te zijn. Hij heeft een krachtige stem met een lichte heesheid die hem onderscheidend maakt. Niet alleen is Weers’ stem qua klank geschikt voor het genre, hij lijkt het ook allemaal maar wat makkelijk af te kunnen. Zijn tweede album Evil’s Back begint bijna als industrial metal, maar als het eenmaal wat op gang komt, blijkt het toch classic rock die vooral aan Whitesnake en Ozzy Osbourne doet denken. Ook qua uitvoering, en dat met onbekende muzikanten. Bij het voorgaande album kreeg hij nog hulp van mannen als Tommy Aldridge en Marco Mendoza, maar die heeft ‘ie duidelijk niet nodig. De Griekse gitarist Laki Ragazas (wie? precies!) zorgt voor perfect uitgebalanceerde gitaarpartijen. De composities zijn echter ook al zoals die van Whitesnake en Ozzy Osbourne de laatste jaren: uitgebalanceerd maar voorspelbaarder dan je zou willen. Weers heeft dan nog het excuus dat hij aan het begin van zijn carrière staat en nog kan groeien. En wat mij betreft met deze band, want er is genoeg te horen om een volgende keer weer met belangstelling te gaan luisteren.
Sideburn - JailSideburn timmert al sinds 1987 aan de weg, en sinds 1996 onder deze naam, het zijn Zwitsers en ze hebben zich blijkbaar ten doen gesteld landgenoten Krokus – en dus AC/DC – nog eens dunnetjes over te doen. Ja, het klinkt prima, zanger Roland Pierrehumbert perst ook een rauw geluid uit zijn stembanden – dat vaak wat richting Rob Halford gaat -, maar het blijft een en al AC/DC. En ja, dit album is beter dan een AC/DC-flop als Fly On The Wall. Maar laten we wel zijn, als je Fly On The Wall in de kast hebt staan, dan heb je ongetwijfeld ook een stel van de betere albums ernaast staan. En dan moet dit Sideburn het onderspit delven. Misschien leuk als je naast AC/DC ook de complete Krokus- en Airbournecollectie in je kast hebt staan, maar anders een compleet overbodige uitgave, hoe goed het verder ook klinkt.


mij=Metal Heaven / Rough Trade

4 reacties

  1. V-Fan

    Laki Ragazas is een veertiger uit Griekenland, die in 2006 zijn eigen Killer Sixgun-project uitbracht.
    In 2009 eindigde hij in de top 50 van de Dean shredderwedstrijd, en in 2010 werd hij door een recensent van Metalfan.nl voorgesteld aan Oliver Weers.

  2. V-Fan

    Laki Ragazas is een veertiger uit Griekenland, die in 2006 zijn eigen Killer Sixgun-project uitbracht.
    In 2009 eindigde hij in de top 50 van de Dean shredderwedstrijd, en in 2010 werd hij door een recensent van Metalfan.nl voorgesteld aan Oliver Weers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven