Paaspop 2011 – Zaterdag Napret

Dag 2 van Paaspop verloopt al soepeler als de eerste dag. Deze keer geen oponthoud vanwege verkeerde polsbandjes, alles is voor vandaag prima geregeld. Het zonnetje schijnt, er is muziek en op het veld hangt een gemoedelijke maar lome sfeer. We zijn net op tijd binnen voor Dazzled Kid die de lome sfeer nog even voortzet op het podium. Want erg veel vaart zit er in dit optreden niet, wat het een prima start maakt van de tweede festivaldag. De vraag is echter wel terecht of Dazzled Kid al thuis hoort op het hoofdpodium, want ook hier is de tent maar half gevuld. “Embrace” wordt dan nog wel herkend, maar een bezoeker maakte met de woorden ‘Ik vind Voicst toch leuker’ al duidelijk dat de verwachtingen misschien iets te hoog waren voor dit optreden.
Triggerfinger


mij=Door: Danny
Het lijkt dan ook wel of de organisatie toe is aan een nieuw podium voor bijvoorbeeld singer/songwriters. Want net als gisteren bij Moss is ook Tim Knol totaal misplaatst op het hoofdpodium. Hoewel er al wel meer publiek staat dan bij de voorganger is de tent gewoon een maatje te groot om er de sfeer in te krijgen. Aan Tim ligt het overigens niet, want die staat stinkend zijn best te doen en op zijn optreden is ook niks aan te merken. Wellicht wordt het toch tijd om eens na te denken of er nog niet ergens een wat kleiner podium kan komen voor dit soort acts.
Dazzled Kid
Wie wel alle verwachtingen weet in te lossen in de Monsters of Rock-tent zijn Legion Of The Damned. Met veel materiaal van hun laatste album Descent Into Chaos gaan ze loeihard en snel van start en er ontstaat al snel een kleine moshpit. En het klinkt vooral toch alsof een mitrailleursalvo even door een shredder gehaald wordt. Metal is the name, trash metal is the game. Met de nodige effecten (rookkanonnen) weten Legion Of The Damned de toch wat te grote tent in een klein donker hol te veranderen, wat knap is zo midden op de dag.
Terug naar het hoofdpodium waar inmiddels een tweede artiest zich mag ontdoen van de erfenis van haar succesvolle band. Jacqueline Govaert stopte met Krezip en ging daarna solo, bracht een plaat uit, maar haalt bij lange na niet het niveau van haar voormalige band Krezip. Op het podium is het vooral meer van hetzelfde. Jacqueline speelt nog steeds quasi wulps met het publiek, maar muzikaal kan het niet echt boeien. Het is vooral meer pop georiënteerd, dus wie voor de rocknummers van Krezip kwam komt van een koude kermis thuis. Ook de The Turtles-cover “Happy Together” kan dit helaas niet redden.
Jacqueline Govaert
Hoogtepunt van de dag – en misschien wel van het hele festival – is ook dit jaar weer Triggerfinger. Hard, harder, hardst! De band is een ware aanslag op je oren maar wat zijn deze zuiderburen toch heerlijk energiek. En ze weten dat dus ook over te brengen op het massaal toegestroomde publiek. De tent is hier juist een maatje te klein. Ver buiten de tent proberen mensen nog binnen te komen om een glimp op te vangen. Dit is nou juist zo'n band die wel op het hoofdpodium zou kunnen passen. Nu maar hopen dat de organisatie ook meeleest.
De laatste band die we vandaag meekrijgen is Go Back To The Zoo. Vorig jaar nog op de kleine Jack Daniel's Stage, nu al op het hoofdpodium. Het is heel hard gegaan in een jaar, maar is het ook gerechtvaardigd om dan meteen voor het grote publiek te gaan staan? Volmondig ja. De band speelt een zeer strakke show, waarbij “Fuck You” ook hier weer natuurlijk het hardst gescandeerd wordt op de eerste rijen van het publiek. Ook de singles “Beam Me Up” en “Electric” doen het uiteraard goed.
Go Back To The Zoo
En dan houden we het voor gezien vandaag. Peter Pan Speedrock zal namelijk nog niets veranderd zijn en Guus Meeuwis hebben we al te vaak gezien om daarop te blijven wachten. En daarbij begint ook de vermoeidheid al toe te slaan door de schroeiende zon. Het is ook nooit goed wat de weersomstandigheden betreft.

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven