Roadsaw – Roadsaw

Roadsaw - RoadsawRoadsaw uit Allston (Boston, US) maakt stoner rock in de stijl van Kyuss met een toefje Black Sabbath en de geur van de seventies. Of noem het Rawk N’ Roll naar de titel van een eerder album van de band. Dat omschrijft het ook wel. Echt heel bekend zijn ze niet, maar je kunt ze gezien hebben tijdens het Roadburn-festival in 2009. Dit titelloze album wijkt niet heel veel af van het eerdere werk van Roadsaw. De riffs zijn bij vlagen lekker smerig, funky en groovy, en de netjes uitgevoerde gitaarsolo’s zitten vaak voorspelbaar ergens vlak na de helft van het nummer. Zo zijn “Weight in Gold”, “Motel Shoot Out”, “Too Much Is Not Enough” en “The Thrill Is Waiting” uitschieters op het album. En op een nummer als “Long in the Tooth” bevalt me het psychedelische middenstuk met van die jankende gitaren langs een zwierig baslijntje. Maar het album zakt hier en daar behoorlijk weg als het tempo langzamer wordt en/of zanger Craig Riggs weer eens een paar lelijke uithalen maakt op een net te simpel refreintje. Dan zit hij net een beetje naast de toon en dat vind ik nogal lelijk. “Thinking of Me” bijvoorbeeld wordt zo zat gezongen dat ik steeds hoor ‘are you drinking with me’. Het beeld wat ik er bij had bleek achteraf akelig goed te kloppen op een foto op MySpace. Daarnaast is de productie van dit album nogal flets. Zo dood als de schuimkraag van bier in een vettig glas. Maar goed, het blijft bier. En daarom denk ik dat het live nog wel eens best kan smaken. Al hou ik aan dit album toch nog wel een beetje die bittere nasmaak over.


mij=Small Stone / Bertus

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven