Stereolab – Not Music

Stereolab - Not MusicNiemand weet precies of Stereolab in 2008 met Chemical Chords hun laatste album heeft uitgebracht. Veel zal afhangen van het al dan niet slagen van de solocarrière van Laetitia Sadier. Haar album werd vorig jaar wel goed ontvangen, maar verdween eigenlijk redelijk snel in de vergetelheid. Tijdens de sessies voor Chemical Chords werden meer dan dertig nummers opgenomen en een deel van wat destijds niet op het album kwam is nu verzameld op het allegaartje Not Music. Opvallend genoeg zal dit album waarschijnlijk meer in smaak vallen bij Stereolabfans van het eerste uur. Er wordt namelijk sterk teruggegrepen op de vroegere sound van de band. De vederlichte huppeldeuntjes met staccato zanglijnen van Sadier klonken zelden zo vertrouwd als op dit album. Het hart van het album is een ruim tien minuten durende ’emperor machine mix’ van een nummer dat op Chemical Chords stond. Een typisch geval van waar een remix het origineel kan overtreffen. Veel van de nummers op Not Music duren zo tussen de drie en vier minuten, maar Stereolab is eigenlijk het allerbeste op nummers waar je vele minuten langer in een hypnotische groove gezogen wordt. Om het gemis van nieuw werk van Stereolab goed te maken mogen er wat mij betreft dus wel wat remixalbums uitgebracht worden!


Mij=Duophonic / PIAS

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven