The Electric – Life Is Moving

The Electric - Life Is MovingEind maart was ik met mijn vriendin een weekend in Parijs, voor de promotie van een vriend. Het was er stralend weer, net zoals het nu hier in Nederland al een week volop zomer is. We hebben er prachtige dingen bezocht (Musée d’Orsay, Père Lachaise, Montparnasse) en uiteraard heb ik in het winkelcentrum ook wat snuisterijen meegepikt. In het FNAC-warenhuis was de cd-afdeling zoals altijd weer een mekka van releases die hier in Nederland nauwelijks te vinden zijn. Ik heb er voor zo’n 130 euro aan cd’s en boeken aangeschaft, geloof ik. Leuk is ook dat sommige cd’s daar echt héél groot worden gepresenteerd. ‘DJ Vadim presents… The Electric, Life is Moving’ lag er met tientallen tegelijk prominent opgestapeld. Het is hooguit gek dat die stapel in de dance/electronica-hoek lag, want ook al is zijn Ninja Tune-label bekend van experimentelere electronische muziek, DJ Vadim maakt al sinds de vorige eeuw innovatieve hiphop en brengt online mixen onder de naam Radio Vah-Deem, en net als One Self (een project uit 2005) is zijn nieuwste loot The Electric ook een hiphopcollectief. In Nederland is de cd in elk geval nu ook uit. Terecht. Relaxte liedjes als “So Now You Know”, “I’m all in” en “Music Is Addictive” zijn fantastische lome soul-zomertracks, met name “Hands Up” met zijn flinterdunne accordeonsample mag van mij net zo’n grote hit worden als “Regulate” van Warren G en wijlen Nate Dogg destijds. Ook enkele snellere rapnummers (“Running”, “Beautiful”) ademen nog altijd die mediterrane vakantiezweem uit. Remixers moeten ook opletten: het hele album verschijnt onder een Creative Commons-licentie en is dus gratis remixbaar.


mij=Organically Grown Sounds / Bertus

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven