The Naked And Famous – Passive Me, Agressive You

The Naked And Famous - Passive Me, Agressive YouHet jonge Nieuw Zeelandse vijftal The Naked And Famous (TNAF) is inmiddels wereldwijd doorgebroken met de hitsingle “Young Blood”. Hoewel het gevoel dat ik de nummers op het debuut Passive Me, Aggressive You eerder heb gehoord blijft overheersen, laat deze band zich moeilijk in een bepaald genre stoppen. Voor TNAF is dit zowel een kwaal als een remedie. De band presenteert de kleurrijke collage aan invloeden op transparante wijze. “No Way” klinkt als een Editors-nummer, maar dan met de Kate Pierson-achtige stem van zangeres Alisa Xayalith als uitzondering. “Punching In A Dream” is het tweelingbroertje van MGMTs “Kids” en zal ongetwijfeld in de toekomst worden gebruikt als achtergronddeuntje voor een of andere smartphone-reclame. Opener “All Of This” doet sentimenteel terugdenken aan de briljante wave pop van XTC. Mijn persoonlijke favoriet is “Frayed”, het stevigste nummer op de plaat. Door de dreiging in de basloopjes, de blazende shoegazer-gitaren en die mokerharde reverb op de drums vormt dit nummer een duister contrast met de adolescente speelsheid die de rest van de plaat uitstraalt. Passive Me, Aggressive You telt dertien prima uitprobeersels: elk nummer wordt ruim uitgemeten met verschillende melodielagen en elektronische noise, waardoor de integrale luisterervaring verreweg van saai is. Maar door al die knipoogjes naar de muzikale helden van de bandleden ontbreekt een volwassen, eigenzinnig en bovenal onmiskenbaar bandgeluid.


mij=Somewhat Damaged / Polydor / Universal

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven