Vinsky Project – Acquire The Taste

Vinsky Project - Acquire The TasteDe conclusie bij mijn recensie van de tweede cd van Vinsky Project was een pijnlijke: goede band, slechte zanger. Maar ik sprak ook gelijk de hoop uit dat het nog wel goed zou komen met de band. Die (in mijn oren) slechte zanger had namelijk zojuist de band verlaten. Zijn plek achter de microfoon is ingenomen door Paulina Dubaj en dat levert de band een flinke hoeveelheid bonuspunten. Zij is namelijk een verademing ten opzichte van haar voorganger, een zangeres die de muziek van Vinsky Project waardig is. Dit vierde album (ik heb blijkbaar Irregular Paths gemist in 2008) Acquire The Taste is namelijk net als FolkFusion een fascinerende mix van stijlen, maar de band heeft de lat voor zichzelf nog net wat hoger gelegd. Zowel in songs als in productie. Dat resulteert in songs die veelzijdig zijn en vele kanten opschieten en een enorme dynamiek kennen. Neem bijvoorbeeld de fascinerende breaks in “Carrot Eye’s Paradise”, dat gaat echt richting progrock, maar het vervolg is weer zo uit Balkanpop afkomstig. Heel gaaf gedaan. Acquire The Taste bruist aan alle kanten en altijd op een positieve manier. Het levert een beetje de Nederlandse evenknie op van Oi Va Voi, al wippen ze net zo gemakkelijk over richting onze zuiderburen van DAAU. Dat komt vooral ook door het slim inzetten van de cello van Bence Huszà die in de songs die voornamelijk van de hand van Zoli Soos vaak precies de juiste accenten zetten door prominent aanwezig te zijn. Luister maar eens naar “The Hollow Tree” op de site van de band. Wat een prachtig liedje! Hier is de term acquired taste helemaal misplaatst, dit lust iedereen die van mooie muziek houdt.


mij=Eigen Beheer

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven