Curry & Coco – We Are Beauty

Curry & Coco - We Are BeautySoms kun je een hoes maar beter gewoon niet zien. Op We Are Beauty staat het Franse duo Curry & Coco zelf afgebeeld met ontbloot bovenlijf. Tenzij je een donzig borsthaar-fetisjist bent, is een blik op de hoes van het album af te raden. Sowieso een fijn stel, dit Curry & Coco. Al jaren struinen ze de Europese showcasefestivals af, op zoek naar de grote doorbraak. Als ze dat nou zo’n vijfentwintig jaar eerder hadden bedacht dan hadden ze nog wel een kans gehad, maar de springerige synth-punk van het duo doet anno 2011 eigenlijk alleen maar vreselijk gedateerd aan. Live is het nog best te pruimen, met een stevige beat uit het doosje en opzwepende synthesizers, maar op de plaat wordt het na enkele nummers al stomvervelend. “Sex is Fashion” heet het derde nummer en de titel vat het Franse cultuurgoed dat hier door Curry & Coco wordt uitgedragen wel aardig samen. Ik zie ze nog wel staan als achtergrondband bij een superhippe modeshow in hartje Parijs, want de muziek van Curry & Coco is er camp genoeg voor. Maar verder ben ik bang dat We Are Beauty heel snel in de grote uitverkoopbak der Franse popmuziek zal belanden.


mij=Dying Giraffe / Munich

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven