Fight Like Apes – The Body Of Christ And The Legs Of Tina Turner

Fight Like Apes - The Body Of Christ And The Legs Of Tina TurnerEen plaat met zo’n titel moet bijna wel briljant zijn. Lastig te visualiseren, al heeft de band op de hoes zelf een poging gewaagd middels een bijzonder knullig Photoshop-klusje. De Ierse band heeft trouwens een reputatie hoog te houden wat betreft lange, komische albumtitels. Het begon al bij het debuut uit 2007: How Am I Supposed to Kill You If You Have All the Guns? Ook de songtitels mogen er wezen. Wat te denken van “I’m Beginning to Think You Prefer Beverley Hills 90210 To Me” van hun vorige album? De gekte uit de titels komt ook terug in de muziek van het drietal dat onder leiding staat van het charmante buurmeisje MayKay en de norse toetsenist Pockets. Dit is een band die zichzelf geen beperkingen of regels lijkt op te leggen in de studio. Alles moet kunnen en het resultaat is een aanstekelijke mix van springpop à la Los Campesinos! en experimentele noise. Toch schuwen ze een lekker meezingrefrein ook niet, zoals blijkt uit de geweldige single “Jenny Kelly”. Dat ze na alle mogelijke nominaties in Ierland nog steeds niet echt zijn doorgebroken, heeft waarschijnlijk vooral te maken met de teksten. De ‘cunts’ en ‘fucks’ uit MayKays mond zijn niet te tellen en doen het nog steeds niet erg goed op de radio in het thuisland. Gelukkig op straat wel en de band die door NME als ‘the rowdiest live band in the world’ wordt betiteld zal het dan ook voornamelijk moeten hebben van de spectaculaire optredens.


mij=Model Citizen / Munich

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven