Melanie Laurent – En T'attendant

Melanie Laurent - En T'attendantU weet, in Frankrijk wordt er niet moeilijk gedaan over actrices die ook een zang carrière nastreven. Dat streven leidt niet automatisch tot geweldige platen, maar vaak wel. Melanie Laurent speelde in de laatste Quentin Tarantino-film en was eerder al zingend te horen op een soundtrack en als duetpartner van de Franse zanger Jerome Attal. Ze is ook de teergeliefde van Damien Rice, die een paar keer opduikt op deze debuutplaat En T'attendant. Engelstalig zingend in twee heerlijk geëxalteerde nummers, als muzikant en als achtergrondzanger. Melanie zelf speelt vibrafoon, klokkenspel en piano en schreef mee aan alle liedjes. Naast Rice is Joel Shearer de andere belangrijke co-auteur. Hij is zanger/gitarist van de band Pedestrian, de andere bandleden spelen ook mee. Pedestrian toerde al eens met Rice, de leden waren eerder hired guns voor onder meer Alanis Morissette en Dido. Dan weet u gelijk uit welke hoek de wind waait: zoete liedjes met veel akoestische instrumenten en spreekzang, veelal midtempo. Alleen “Kiss”, dat ondanks de Engelstalige titel toch in het Frans wordt gezongen, is wat steviger. En in single “En t’attendent” gaat op het einde even de keel open. Hier worden geen bakens verzet, nieuwe wegen ingeslagen of opmerkelijke keuzes gemaakt. Gelukkig maar: dit is zuchtmeisjespop par excellence.


mij=Atmospheriques / PIAS

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven