Mike Tramp & The Rock'n'Roll Circuz – Stand Your Ground

Mike Tramp & The Rock 'n' Roll Circuz - Stand Your GroundDe muziek van Mike Tramp is van een niet al te hoog soortelijk gewicht. In White Lion (al dan niet met de oorspronkelijke collega’s), solo en nu met Rock ‘n’ Roll Circuz, Tramp is op z’n best als hij niets-aan-de-hand-poprock ten gehore brengt. Een goede productie is dan wel een voorwaarde, want Tramp is niet de beste rockzanger. Als zijn stem goed is ingebed in de muziek heb je daar geen last van, omdat hij wel genoeg stijl en charisma heeft om dan de balans positief te laten uitslaan. Inmiddels is Tramp terugverhuisd naar z’n geboorteland Denemarken en heeft hij een volledig Deense band om zich heen verzameld. Stand Your Ground is het tweede album van het gezelschap. Het begint goed met “Don’t Let Them Put It On You”: je hoort een sirene, waarna een lekker voorin het geluidsbeeld gemixte gitaar invalt en er een degelijke mid-tempo rocker volgt. Tramp en gitarist Søren Andersen hebben de productie een album lang helemaal perfect gekregen. Je kunt er niet omheen dat Tramp op dit album in goeden doen is. Goed, een song als “Distance” is vooral in het refrein wel heel erg makkelijk en lijkt op duizend andere refreintjes, in het navolgende “Gotta Get Away” heeft de riff weer nogal veel weg van Y&T’s “Hungry For Rock”. En toch stoort het me niet. Tramp doet waar ‘ie het best in is: stevige, goed geproduceerde poprock maken. En zelfs dat heeft hij heel wat keren slechter gedaan dan op Stand Your Ground. Mjammie!


mij=Edel / V2

2 reacties

 1. De Spotify-link: http://open.spotify.com/album/5WSqV2nXOPrQdqzeMeUbXL
  Tja, wat moet ik er van zeggen, geen beste zanger.., wat een onzin, Mike heeft een prachtige melancholische rockstem met een rauw randje!
  Bovendien was iets meer research beter geweest, Mike woont niet in Denemarken maar in Indonesië waar hij een vrouw en kinderen heeft.
  voor re rest is deze review wel te pruimen!
  Vreemd overigens dat het nummer “The soldier never started a war” niet genoemd is, dat is toch echt een mega geweldige protestsong tegen oorlog!”
  Mike TRamp & The Rock n Roll Circuz – 4 november live – The Rock Temple Kerkrade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven