Monsieur Dubois – Slow Bombastik

Monsieur Dubois - Slow BombastikEr steekt een ijzige wind op in het outro van “Chouffe Chouffe”, het laatste nummer op de derde cd Slow Bombastik van het Rotterdamse Monsieur Dubois. Hoognodige verkoeling na een dik half uur aan warme, dansbare jazz, met een hoofdrol voor de Fender Rhodes en schetterkoper. Full disclosure: ik heb meebetaald aan deze cd, mijn naam staat tussen de donateurs. De opnamekosten zijn deels door crowdfunding betaald. Maar op het moment dat ons dat werd gevraagd, hadden we natuurlijk nog niks gehoord. Wel hadden we vertrouwen in de groep, die op eerdere albums had laten horen dat ze uit de voeten konden met jazz voor de knieën en heupen. Er duiken eighties-invloeden op in “Blacklight” en het Prince-geïnfecteerde “Dance”. “Tentacles” neigt naar fusion met een Kytecrash-achtige break op het einde – maar dan wèl spannend. Het titelnummer is een sfeervol rustpunt, uitschieter “Furious Tales of the Hideous Knight” wordt voortgestuwd door een soepele breakbeat en een heule dikke bas-synthesizer. De band heeft dat gegeven wat de fans wilden horen. Maar als donateur moet me toch iets van het hart: had dat covermodel de plaat niet persoonlijk bij alle geldschieters komen afleveren? Nou?


mij=Flyin' High

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top