Oh Susanna – Soon The Birds

Oh Susanna - Soon The BirdsSuzie Ungeleider is niet echt een productieve tante. Tussen haar vorige twee cd’s zat al vier jaar en nu heeft ze er weer vier jaar over gedaan om op de proppen te komen met de opvolger van Little Stories. Gelukkig was het wel weer het wachten waard. Oh Susanna staat wel gelijk aan kwaliteit. Grappig is dat de lijst van muzikanten die meewerkten aan Soon The Birds behoorlijk lang is, maar de arrangementen van de elf songs heel sober zijn. Als je gezegd had dat het met een simpele band line-up gedaan was, dan had ik het ook geloofd. De rootsgeoriënteerde liedjes hebben ook niet meer nodig. Alleen de stem van Ungeleider geeft de songs al zoveel lading, dat ze het met alleen een akoestische gitaar en wat slidewerk ook wel gered had. Ilse deLange zou eens moeten proberen een plaat als Soon The Birds te maken. Ik ben wel benieuwd of het haar zou lukken om dezelfde kwaliteit te leveren. Want dat doet Ungeleider wel met haar prettige mix van country en folk. Af en toe krijgt ze wat bijval van koortjes of tweede stem en dan wordt het geheel nog mooier. Check het titelnummer maar eens, of “Millions of Rivers”. In die laatste pruttelt ook nog een lekker orgeltje. Oh Susanna levert met Soon The Birds een prettige cd af die maakt dat je met een gerust hard weer vier jaar kunt wachten op een opvolger. Dat die goed zal zijn, dat weet je nu al wel.


mij=Munich

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven