Royal Bangs – Flux Outside

Royal Bangs - Flux OutsideZe zijn ondertussen met Flux Outside aan hun derde album toe, maar het is nog steeds geen sinecure om the omschrijven hoe Royal Bangs nu precies klinkt. De band rond frontman Ryan Schaefer lijkt een verzameling ADHD-ers die hun uitlaatklep gevonden heeft in het door elkaar husselen van muziekstijlen. Dat resulteert in een kleur bruin waar vast niet iedereen even dol op zal zijn, maar wel in de smaak zal vallen bij wie van een clash aan smerige, energieke rock houdt die buiten de vaste kaders denkt. Op hol slaande drums, gitaren die dan weer distorted en log, dan weer vlijmscherp zijn, toetsen die het ene moment lieflijk klinken en een moment later transformeren in moddervette gruis. Het kan alle kanten op met Royal Bangs en als het moet drie keer in een song. Daardoor wordt zelfs een meer ingetogen song als “Bad News, Strange Luck” een toverbal die om de paar seconden van kleur verschiet. De zang van Schaefer zou je nog als meest constante factor kunnen zien, maar die gaat net zo goed met regelmaat uit zijn plaat. Het maakt Flux Outside wel boeiend voor de volhardende luisteraar. Die zal op een bepaald moment dan echt wel gaan horen dat er onder al die strapatsen verdomd leuke liedjes verborgen zitten. Neem bijvoorbeeld “Faint Obelisk Two”, waarin drummer Chris Rusk op bizarre wijze los gaat op zijn drumstel. Je moet er tegen kunnen, maar stiekem vind ik dit een heel lekker liedje waar het lastig bij stilzitten is. Aan energie geen gebrek bij deze mannen. Dat er dan uiteindelijk aan het einde van Flux Outside met “Slow Cathedral Melt” nog een lome, maar gruizige bluesy track langskomt, dat is dan allerminst verbazingwekkend. Even een beetje op adem komen na de dolle drie kwartier ervoor is wel zo prettig. En niet alleen voor de luisteraar, ook voor de band zelf.


mij=Cooperative / V2

4 reacties

  1. Helaas, de Spotify-link brengt geen muziek: “This album is not available in Netherlands”. Mooi hoor, dat internet met zijn onbegrensde mogelijkheden..
    Dat is inderdaad een probleem. De link wordt trouwens automatische gegenereerd en we gaan er dan vanuit dat de zaken dan goed geregeld zijn. Helaas dus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven