The Pigeon Detectives – Up, Guards And At 'Em!

The Pigeon Detectives - Up, Guards And At 'Em!The Pigeon Detectives konden met hun tweede cd Emergency de verwachtingen die hun debuut Wait For Me schepte niet inlossen. Ik had stiekem de hoop dat de band dit met hun derde cd Up, Guards And At ‘Em! misschien wel zou lukken. Ik zat er helaas naast. Dat terwijl de plaat toch nog wel een beetje hoopvol begint met “She Wants Me”, een liedje waarin het gitaarbandje van voorheen de electroroute lijkt te gaan kiezen. Toch gaat ook die song me na een tijdje vervelen. Een beetje hol en clichématig. Dan hoop je dat die afbuiging dan verderop misschien nog een plezant vervolg krijgt, maar de band grijpt al snel terug naar hun vertrouwde eerdere geluid, zonder daar al te veel aan toe te voegen, al rollen er nog wel wat toetsen en elektronica je speakers uit. En dan wordt The Pigeon Detectives al snel een mindere versie van Kaiser Chiefs, die net wat betere catchy koortjes schrijven en tekstueel ook wat meer van stal weten te halen dan The Pigeon Detectives’ Matt Bowman. Als ze door willen stomen, dan zullen ze toch met meer op de proppen moeten komen. Dat zit er wel in, want in een paar songs echoot wel degelijk het talent door dat ze hebben. “What Can I Say? Is wat dat betreft nog wel hoopgevend, maar als daarop dan vervolgens een janknummer als “Need To Know This” en daarna de slechte single “Done In Secret” ga je er bijna weer aan twijfelen. Het kan nog wel goed komen met deze doffers, maar dan moeten de mouwen wel goed opgestroopt worden en er rigoureus geschrapt worden in de liedjes.


mij=Munich

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven