White Cowbell Oklahoma – Viva Live Locos

White Cowbell Oklahoma - Viva Live LocosEigenlijk is het wel wat raar, een stel Canadezen die de naam van een redneckstaat in hun bandnaam hebben. Tegelijkertijd is het heel logisch, omdat het terecht suggereert dat het hier een southern-rockband betreft. Negen bandleden waaronder vier gitaristen, voorzien van baarden en cowboyhoeden, en – als er nog ruimte op het podium is – vuur, kettingzagen en dansende vrouwen, de optredens van dit gezelschap zijn op zijn zachtst gezegd spectaculair. Dat spektakel zie je niet op het live-album Viva Live Locos Alive at the Burg Herzberg Festival, maar dat het een feestje was bij dit optreden hoor je zeker. Een optreden uit 2006 alweer, alsnog uitgebracht vanwege de sfeer en de kwaliteit van de (Rockpalast-)opnamen. Zonder overdubs, iets wat gewoner zou mogen zijn van mij. Wat maakt het uit als er een foutje gemaakt wordt, of dat er ergens -pieeeep- ongewenste feedback te horen is, dat hoort erbij. Niet dat dat continu gebeurt, want White Cowbell Oklahoma heeft niet voor niets een ijzersterke livereputatie. Met zo’n grote band moet je natuurlijk ook stiekem heel strak spelen, zelfs als het moet boogiën en swingen. En dat doet het, met uptempo rockers als “Cheerleader”, de midtempo boogie als in “Put The South In Your Mouth” en twee covers, Frank Zappa’s “Magic Fingers” and Willie Dixons “I Just Want To Make Love To You”. White Cowbell Oklahoma heeft de southern rock niet opnieuw uitgevonden, maar laat op dit album horen dat het de grote namen het vuur na aan de schenen legt. Yiiiihaw!


mij=Slick Money / Suburban

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven