Young The Giant – Young The Giant

Young The Giant - Young The GiantSoms heb je dat: dan kom je een band tegen waarbij je sterk het gevoel hebt dat die wel eens heel groot zou kunnen worden. Omdat ze precies die goede mix hebben van prima songmateriaal, een goede zanger, en het geluk van het juiste moment. Muse was ooit zo’n band. Na hun eerste concert in Nederland was het duidelijk: dit wordt een grote band. En aldus geschiedde. Met de Amerikanen van Young The Giant (die zich voorheen The Jakes noemden en in die hoedanigheid al eens support waren van Kings of Leon) zou iets soortgelijks kunnen gebeuren. Twee kick-ass singles (“Apartment” en “My Body”) openen hun debuutalbum en nestelen zich direct in je hoofd voor de rest van de dag. Dat op zich is al een prestatie. Okee, “My Body” is een beetje van-dik-hout-zaagt-men-planken, met overigens wel een mooi Battles-achtig drumroffeltje en een zeer aanstekelijk refrein, “Apartment” daarentegen staat symbool voor wat de rest van de cd biedt: zorgvuldig opgebouwde melodieuze en redelijk avontuurlijke muziek met een fenomenale zanger. Spannend en bijzonder nu nog. Of deze band net als Muse op het pad der grote bombast terecht gaat komen, tja, dat is een mogelijkheid, maar dit prachtige eerste album pakt niemand ze meer af.


mij=Roadrunner / CNR

3 reacties

  1. Eddie Baby

    Grappig . Wat ik me herinner van eerste concert Muse (in Paradiso), is dat ik het vooral een Radiohead-clone vond, maar dan wat minder, dus redelijk overbodig. Had niet gedacht dat die zo groot zouden worden. Zat er dus wel een beetje naast 😉
    Zal Young the Giant eens proberen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven