A Skylit Drive – Identity On Fire / Go Radio – Lucky Street

A Skylit Drive - Identity On FireOp de een of andere manier heb ik de nare eigenschap om regelmatig als een blok te vallen voor mediocre post-hardcore bandjes. Dan kabbelt zo’n cd een tijdje halfbakken rond in mijn playlists en dan – ploink – valt het kwartje schandalig (of moet ik gelukkig zeggen?) genoeg alsnog. Mijn laatste genante moment op dit gebied is A Skylit Drive. Op de een of andere manier kreeg ik er de afgelopen weken lol in om (godzijdank alleen in mijn hoofd) keihard mee te blèren met de eng hoge vocalen van Michael Jagmin. Echt helemaal fout hoe deze knaap klinkt alsof ‘ie naast zijn microfoon permanent een heliumballonnetje heeft hangen om leeg te slurpen. En o-oh hoe hard ga ik er op. Dat komt natuurlijk ook doordat deze mannen geen moment twijfelen als ze nog een extra cliché van stal kunnen halen om in een van de twaalf liedjes op Identity on Fire te verwerken. Dat maakt ze vanzelfsprekend inwisselbaar voor menig andere post-hardcore band, helemaal omdat de variatie in tempo en opbouw van de songs ook aan alle regels voldoet. Toch is de combinatie van cleane zang en screams dik in orde, maar ik ben wel wat hoge mannenzang gewend dus zal me daar niet zo snel aan storen. My bad.
Go Radio - Lucky StreetMisschien omdat de band niet zozeer nog meer clichés aan elkaar schakelt maar omdat ik veel minder een klik heb met punkrock dan met post-hardcore. Go Radios debuut-cd Lucky Street rockt best, maar het ontbeert voor mijn gevoel aan pure energie. Ik zou bijna ‘en passie’ er achteraan typen, maar dat zou niet helemaal fair zijn. Maar het is voor mij dus best een flinke zit om de veertien liedjes uit te zitten. Je hoort dat de mannen hun best doen er wat van te bakken, maar het kabbelt maar rustig door in vertrouwd (commerciëel) punkpop tempo van bedenkelijk niveau. Toch jammer want Mayday Parade, waar Jason Lancaster eerder lid van was liet bij mij toch een veelbelovende indruk achter. Hun label Fearless wil je graag doen geloven dat Go Radio in de smaak zal vallen bij fans van Jimmy Eat World, Foo Fighters en The Gaslight Anthem. Ik twijfel daar ten zeerste aan. Die kunnen beter hun euro’s besteden aan de cd van een leuke(re) cd Destine.


mij=Fearless / Ada / Rough Trade

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven