Arctic Monkeys – Suck It And See

Arctic Monkeys - Suck It And SeeHet kan verkeren: in tegenstelling tot het grootste deel van de vaderlandse muziekpers, heb ik nooit iets gehad met de Arctic Monkeys. Veel te Brits voor mij, en dan dat accent! Kortom, het recenseren van hun nieuwste cd (met de weinig goeds voorspellende titel Suck It And See) was niet iets waar ik een gat voor in de lucht sprong in eerste instantie. Maar soms kan zelfs ik me vergissen. Of nou ja, dat accent van Alex Turner klinkt nog steeds niet fraai in mijn gevoelige oortjes, maar muzikaal klinkt de band op Suck It And See een stuk “volwassener” dan ze in mijn herinnering waren. En dat is in dit geval dus een aanbeveling. Niet de hele tijd meer dat gejaagde en wilde, maar subtiel en met gevoel voor melodie (“Black Treacle”). En als het wel gejaagd is, is het spannend en goed, zoals in “Brick By Brick”. En ineens zijn daar ook tempowisselingen, hoezee! Dat doet nummers als “Library Pictures of All My Own Stunts” zomaar boven de middelmaat uitstijgen. Waar de meeste muziekcollega’s door deze cd misschien wel afhaken, ben ik een aanhaker geworden. De Arctic Monkeys mogen nog even blijven!


mij=Domino / Munich

8 reacties

 1. Stonehead

  Coole minirecensie van @Trademark88: “door het Toffe Potentiele Hits Bos (1-6) naar de Vallei der Prachtige Songs (8-12) met t Awesomekasteel op 7”
  Nieuwe clip bij “The Hellcat Spangled Shalalala”: http://www.youtube.com/watch?v=auJ4bpMJaxo
  Vanavond en morgenavond op BBC3: T In The Park met o.a. Arctic Monkeys, The View, White Lies, The Strokes en het onvermijdelijke Coldplay. http://www.bbc.co.uk/bbcthree/programmes/schedules
  en The Saturdays 🙂
  Pistolen en dames in de clip bij “Evil Twin”:
  http://www.youtube.com/watch?v=ScIR6Mua7mw
  En hun Nederlandse platenmaatschappij is failliet. Jammer, zaten veel leuke bandjes bij…
  http://3voor12.vpro.nl/nieuws/2012/maart/Munich-Records-failliet.html
  En Munich is toch gered.
  http://www.cuttingedge.be/telex/munich-records-maakt-doorstart-binnen-v2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven