Brookes Brothers – Brookes Brothers

Brookes Brothers - Brookes Brothers“Beautiful” was mijn eerste kennismaking met de Brookes Brothers. Het UKF drum&bass-kanaal, met inmiddels meer dan 280.000 subscribers, kan hits maken of breken in drum&bass-land en dit is de zoveelste in de rij. En als ik dan vervolgens een album zie staan van zo’n favoriet uit dit kanaal, gaat het direct op de mp3-speler. Dit debuut blijkt een aanrader. Goed, er zal geen enkele track tussen zitten die vanwege zijn avontuur of innovatie de kolommen van pakweg de Gonzo zal halen, maar voor ADHD’ers, sporters en doordansers in het holst van de nacht is dit een niet te missen plaat. Snel, dat is het kernwoord van de Brookes Brothers. De hele plaat dendert maar door. Pianoriedel hier, snelle bass daar, op een enkel verplicht dubnummertje na (“In Your Eyes”). Maar die cleane, strakke en consequente pianoproductie is óók precies wat me zo trekt. Je weet dat de batterijen van je mp3-speler minder lang meegaan naarmate je het volume harder zet? Nou, op dit album heb ik vorige week al vier batterijen versleten. Ik moet nog zien of een act als Nero zijn belofte dit jaar gaat inlossen met een even strakke dnb-plaat, maar als debuut uit het niets komt Brookes Brothers al dicht in de buurt.


mij=Breakbeat Kaos

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven