Ginger Trees – Along With The Tide

Ginger Trees - Along With The TideHet Zweedse Ginger Trees kende volgens de press release sinds de oprichting in 2003 nogal wat bezettingswisselingen. In 2006 komt er dan toch een album, Growing Together. Na nog wat wisselingen komt de band in 2007 tot een min of meer vaste bezetting, de eigen website geeft dit jaartal dan ook op als het officiële oprichtingsjaar. Een jaar later volgt het debuutalbum Came The Morning. Medeoprichter Henri Gylander verlaat hierna in 2009 echter de band en Rasmus, Jonte and Johan blijven als trio achter. Waarschijnlijk is dit alles nogal van invloed geweest bij de beslissing om het volgende album volledig zelf op te nemen en te produceren en hier de nodige tijd voor te nemen. Een zware bevalling van zo’n twee jaar is het geworden, en echt heel erg vrolijk is het op Along With The Tide allemaal niet. Wat vooral opvalt is dat de progressiviteit niet zo heel erg nadrukkelijk aanwezig is, het album kabbelt voornamelijk in één tempo voort, gitaren waaieren breed uit en ook de zang is wat tam waardoor het geheel wat depressief aandoet. Niet dat het een slecht album is geworden, zeker niet. Het is echter vooral een luisteralbum geworden en lijkt daarmee toch meer geschikt voor een sombere herfstdag.


mij=Transubstans / Clearspot

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven