Night Ranger – Somewhere In California

Night Ranger - Somewhere In CaliforniaHet is alweer vier jaar geleden dat Night Ranger een studioplaat uitbracht. Er zijn sindsdien weer bezettingswijzigingen – toetsenist is nu Eric Levy, gitarist is TSO’s Joel Hoekstra – maar het oorspronkelijke trio Kelly Keagy-Brad Gillis-Jack Blades is nog steeds present. Daardoor is Night Ranger in de loop der jaren muzikaal weinig veranderd en is ook op Somewhere In California goed in het gehoor liggende rock te horen die buitengewoon smakelijk wordt uitgevoerd. Is opener “Growing Up In California” nog een wat matte start, met “Lay It On Me” en “Bye Bye Baby (Not Tonight)” komt het album lekker op gang en dat houdt niet meer op. De pretrock van Night Ranger roept met enige regelmaat vooral in de composities herinneringen op aan meer mainstream collega’s als Foreigner, maar door een opvallend heavy productie en dito uitvoering komt het nergens zelfs maar in de buurt van braaf of soft. Een van de hoogtepunten is voor mij het Beatleseque “Live For Today”. Opvallend is ook dat het vertrek van Jeff Watson hoegenaamd geen invloed heeft gehad. Joel Hoekstra blijkt een even dynamisch gitaarduo te kunnen vormen met Brad Gillis en dus blijft een van de sterkste punten van Night Ranger fier overeind. Met Somewehere In California levert Night Ranger dan ook een album af dat op alle punten klopt. Het is waar, Night Ranger doet niets nieuws, maar slaagt er wel weer in niets nieuws ontzettend lekker te maken. Mij hoort u niet klagen.


mij=Frontiers / Rough Trade

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven