Oddstream Voorpret (donderdag/vrijdag)

Hemelvaart is niet alleen fijn vanwege het lekkere lange weekend (als we er vanuit gaan dat je normaal gesproken moet werken). In Nijmegen vind er een spiksplinternieuw festival plaats in en rondom de Vasim. Een festival met multimedia, kunst, muziek en film. Oftewel: Lowlands in het klein. Zeggen ze. Maar dan zonder dans en dichters. Maar wel weer met Grolsch. Ik hoop dan ook op een beugelbar. En het is gewoon een dag langer: van donderdag 2 tot en met zondag 5 juni. Oftewel: Oddstream. De Vasim zelf is een oud industrieel pand, gelegen op een industrieterrein in Nijmegen-West, een steenworp afstand van elektriciteitscentrale Electrabel. In De Vasim staat een muziekpodium en allerlei kunst- en media installaties, en ‘s nachts is er de programmering van Club Oddstream om nog even stevig door te dansen totdat het licht wordt. Ik ben wel benieuwd naar de aankleding van het pand en het terrein, je moet toch al dat grijs en beton bedekken. Dat lukt aardig zo te zien, zie de foto’s hier en de foto’s op facebook. En deze video. In totaal zijn er 4 podia en meer dan 100 acts. Een kleine greep uit het muziekprogramma…
The Young Gods
En dat programma staat uiteraard in zijn geheel gewoon op de website van Oddstream (en in een eerder blog bericht). Klik hier voor het blokkenschema. Hieronder een korte impressie van een aantal leuke bands op de donderdag en de vrijdag. Vind ik dan hè. Maar vooral ook: “ik zie wel”. Het wordt mooi weer. Dus lekker liggen in het gras. Of. Eh. Beton?


mij=Door: tBeest
Donderdag 2 juni (14.00-23:00)

Liquid Snow (uit Nijmegen) opent het bal op het Concretestage. Nou ja, die gasten zullen inderdaad niet voor niets zoveel popcompetities winnen, met hun britpop met new-wave en post-punk invloeden, en referenties als The Velvet Underground.

The Dying Hippos – klinkt als een lekkere electro / postpunk band, opzwepend.

Shadowlord. – “Een van de oudere en bekendere black/death-metal bands van Nederland” volgens de Oddstream site.

Lola Kite – fris, vrolijk, electronica, pop, psychedelisch.

Dearworld – Als alternatief voor (want tegelijk met) Lola Kite. Electrorock.

The Young Gods. Hoofdact van het festival. Net nadat de band een tijdje terug had opgetreden in Tivoli in Utrecht werd bekend dat deze jonge goden uit Zwitserland op de eerste festivaldag van Oddstream zullen staan. De band bestaat al sinds 1985 en wordt door Trent Reznor, Ministry en David Bowie genoemd als belangrijke invloed. Vernieuwers dus, still going strong, in een genre dat zich ergens tussen ambient en industrial rock bevindt.

Vrijdag 3 juni (15:00-00:00)

The Gospel – gezien op Oranjepop: “Vervolgens speelt The Gospel op het kleinere podium een leuke set in een genre wat ze zelf “raunchy & sexy” noemen of noem het gloedvolle soulrock met een gospel attitude. Geen idee. Maar altijd lekker zo’n Hammond orgel en het swingt aardig de pan uit.”
SX uit België: “galmende gitaren, orgelpads en shakers. Zelf noemen ze hun muziek een combi van synthesizermuziek en etnische geluiden.”

Why Go + Desh: “progressieve rock in combinatie met real-time projecties”. Oeh. Progressive rock, lekker.

Bandito – eeeeh… energieke rock. Hell yeah!

Death Letters – indie/post-rock/emo/hardrock van jonge gasten die op een eerder album meer bluesrock maakten.

Krause – aanstekelijke electrock van het alter ego van Susanne Clermonts. Electronica/electroclash/dance, steamy disco and pumping electro beats. Afgezien van een handvol mindere nummers is dit toch een band voor een feestje (aldus opgemerkt tijdens Oranjepop 2010).


Melomanics – “Funky rock in de blender met strakke synthesizers en vlotte beats”.

zZz – over de band in het voorprogramma van Pavement: “Drums en orgel – de bekende opstelling – en lekker vuige muziek. Toch verraste zZz me met een meer experimentele uitvoering dan dat ik ze me kan herinneren van Lowlands 2005. Maar we zijn ook wat jaartjes verder en ik heb de plaat Running With The Beast uit 2008 compleet gemist. Niet alleen de zang werd af en toe lekker door een vervormer gegooid, de orgel wordt nu ook afgewisseld met synthesizer en dat gaf de nodige afwisseling in de set.”

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven