David Mark Pearce – Strange Ang3ls

David Mark Pearce - Strange Ang3lsDe hoes ziet er nogal braafjes uit en de quasi-hippe titel Strange Ang3ls stemt me ook niet vrolijk. Maar dat het album met een ijselijke gil zou beginnen had ik niet verwacht. Ik snap het overigens nog steeds niet, want de echte opener “Alone I Cry” is een voorspelbare en brave AOR-track. David Mark Pearce is gitarist in de band van inmiddels alweer ex-Yes-toetsenist Oliver Wakeman. Voor zijn eerste volledige album heeft Pearce aardige namen kunnen overhalen om mee te werken: Oliver Wakeman, maar ook bijvoorbeeld Göran Edman (Yngwie Malmsteen, John Norum en Talisman) en John Payne (GPS, Asia featuring John Payne). Vooral bij de laatste is het een plezier zijn stem weer eens te horen. Na GPS heeft hij met “het andere Asia” nog steeds geen nieuw werk uitgebracht en dat blijft jammer. Het zijn ook vooral de nummers met Payne die opvallen op dit album, ook al is het instrumentale “Every Time It Rains” uiteindelijk het beste nummer naar mijn smaak. Pearce soleert er lekker op los en dat zou ‘ie vaker moeten doen. Op dit album is het gebrek aan consistentie het grote probleem. Het loopt van weinig opmerkelijke doorsnee-AOR tot flitsend gitaarwerk. Te vaak worden er weinig compositorische risico’s genomen als er ook gezongen wordt. Dat is jammer, want op andere momenten blijkt Pearce de kwaliteiten wel in huis te hebben, bijvoorbeeld bij het fraaie “So Far From Heaven”. Nu stuitert het van (vooral) AOR naar bombast naar proggy zonder dat het een eenheid wordt. Niet slecht, maar zeker ook geen topper.


mij=AOR Heaven / Rough Trade

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven