Jeroen Kant – Goud Of Op Je Bek Gaan

Jeroen Kant & Ratten In De Schuur - Goud Of Op Je Bek Gaan‘Hij vond haar best wel lelijk en zij vond hem niet zo knap, maar het weer was warm en de wijn was zoet, het verlangen groot en wat moet nou ja dat moet.’ Was getekend Jeroen Kant in zijn single “Spuuglelijke Baby“. Ik denk niet dat het over hemzelf gaat, maar menigeen zal de angsten van de gevolgen van een wild nachtje doorhalen wel kennen. Brabander Jeroen Kant vertelt er op amusante wijze over op nieuwe cd Goud Of Op Je Bek Gaan. Herkenbaar verhalen, met af en toe een knipoog naar het absurde is wel een beetje zijn handelsmerk te noemen. Gebracht met een sierlijke Brabantse tongval speelt Jeroen Kant samen met zijn band Ratten in de Schuur zijn mengelmoes van roots en blues op zeer prettige wijze. Soms meeslepend (het titelnummer), soms bijna luchtig (“Ontvang het slechts met weemoed”) of lallend (“Zolang Het Goed Gaat”) maar altijd met een prettige livefeel. Het was een slimme keuze om Goud Of Op Je Bek Gaan in twee dagen tijd bijna live op te nemen met behulp van de mobiele Smoked Recordings studio. Uit de stal van Dan Tuffy kreeg ‘kluizenaar’ Kant (hij woont antikraak ergens in het Brabantse gerucht Heesbeen) de helpende hand van menig Big Low/Parne Gadje bandlid en dat verklaart wellicht de Balkan-achtige vleugjes die in zijn liedjes doorklinken. De basis is echter roots en daarvan is er niet zo heel veel in het Nederlands. Jeroen Kant laat met deze prettige nieuwe cd horen dat dat echt wel prima hand in hand gaat.


mij=Smoked / Munich / V2

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven