Junior Boys – It's All True

Junior Boys - It's All TrueHet is behoorlijk klote als je een meesterlijk debuut uitbrengt. Iedere volgende plaat zal ongetwijfeld met de eerstgeborene vergeleken worden en zal over het algemeen op minder liefde kunnen rekenen. Er zijn natuurlijk talloze voorbeelden van bands die ook na het debuut nog alom geroemd worden of zelfs steeds populairder worden, maar deze Canadese Junior Boys zijn een typisch voorbeeld van een band die in de schaduw van het debuut blijft staan. In 2004 kwam Last Exit uit, een album dat alom geprezen werd en in vele jaarlijstjes terugkwam. Maar de twee albums die erna verschenen, maakten al minder indruk. Het is dus best even spannend bij de eerste beluistering van dit vierde album It’s All True. Gelukkig glijdt opener “Itchy Fingers” er als vanouds heerlijk in. Energieke, aalgladde en vooral bijzonder aanstekelijke synthpop, waar je de dunne leren dasjes, gladgeschoren kinnen, schoudervullingen en opgerolde overhemdmouwen meteen voor je ziet. In de jaren tachtig hadden de Junior Boys het waarschijnlijk heel ver geschopt met dit album, maar anno 2011 blijft het eigenlijk steken bij een knap geproduceerde plaat die weliswaar geweldig klinkt, maar soms ook iets te klinisch is. Toch verdienen ze met It’s All True absoluut een tweede kans, al is het maar om de prachtige zang en de tekst van “Second Chance”: ‘Remember, you’re still a lousy faker, ten years at least, just a burned out raver’.


mij=Domino / Munich

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven