Reece Kronlund – Solid

Reece Kronlund - SolidIn 2007 werkten David Reece (Bangalore Choir, ex-Accept) en gitarist Martin Kronlund (Dogface) al eens samen in de band Gypsy Rose. Onder eigen naam brengen ze nu een tweede album uit, Solid. Een titel die de lading dekt, want ook al komt het album uit op AOR Heaven, het is melodieuze (hard)rock wat de klok slaat. Wat Reece kan, is al langer bekend, en ook zijn maatje Martin Kronlundt blijkt het een en ander in huis te hebben. Daarbij is meer dan eens een flinke invloed van Michael Schenker te horen, bijvoorbeeld in “Paint The Mirror Black” en “Magic Pudding”. Met drumwerk van Hans in ‘t Zandt en ook nog wat muzikale en compositorische inbreng van bijvoorbeeld Tommy Denander en Andy Susemihl zijn alle ingrediënten aanwezig voor een fijne classic rockplaat. In de eerste plaats gedragen door de stem van Reece, die bombast, rauwheid en sirenekwaliteiten verenigt in een rockstem pur sang. Van het gitaarwerk zijn niet zozeer de solo’s opvallend, maar vooral de hooks en riffs. Niet omdat ze nou zo verrassend zijn, maar wel omdat er steeds een eenvoudige en tegelijkertijd reuze effectieve song mee wordt opgebouwd. De productie is door de heren zelf gedaan. Dat kunnen ze prima, laat daar geen misverstand over bestaan. Maar toch mist het de larger-than-life-kwaliteit om dit album nog een niveau hoger te brengen. Desondanks slaagt dit album er nog steeds in om ruim boven de middenmoot uit te komen. Volgende keer geld reserveren voor een producer die er net iets meer uit weet te peuren en Reece Kronlund zou wel eens een grote verrassing kunnen worden. Solid is klassieke melodieuze hardrock zonder gedateerd te klinken en maakt daarmee volledig waar wat het belooft.


mij=AOR Heaven / Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven