Cage The Elephant – Thank You, Happy Birthday

Cage The Elephant - Thank You, Happy BirthdayNa meerdere draaibeurten valt het me op: Cage The Elephants Thank You, Happy Birthday valt in de categorie ‘platen waarvan je naar verloop van tijd het eerste nummer gaat skippen’. Da’s jammer, want zo’n eerste nummer da’s toch een beetje het visitekaartje van je cd. “Always Something” is een raar mengelmoesje van fuzz en elektronica en wil bij mij maar niet lekker vallen. Nee, doe mij dan maar het tweede nummer. “Aberdeen”, dat op Pixiaanse wijze uitpakt. Heerlijk! De gekte van Matt Shultz is net zo beklemmend als enthousiasmerend. Grillig stort hij zijn brainwaves over je uit in de dan nog volgende veertig minuten. Het zijn juist de momenten dat Shultz zich laat gaan die ik het gaafst vind. Dat hoeft niet per sé hard te zijn overigens. Al is de lawaaikant van Cage The Elephant wel hun sterkste, als ze iets gas terugnemen, komt het in een song als “Shake Me Down” ook nog lekker in your face over. Al laat “Rubber Ball” me wel degelijk bijna indommelen. Dat had van mij niet gehoeven. Met deze cd maakt Cage The Elephant meer dan met zijn voorganger een stap richting wat ze live laten horen. Al gaat Shultz daar nog net even een stapje verder. Letterlijk ook, want het hij staat vaker wel dan niet in het publiek. Maar een song als “Around My Head” nodigt ook uit om samen te zingen met je fanatieke aanhang.


mij=EMI

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven