FM Belfast – Don't Want To Sleep

FM Belfast - Don't Want To Sleep“Narcotic” van Liquido. “Girl” van Anouk. “AM180” van Grandaddy. “Par Avion” van FM Belfast. Irritant vrolijke muziek met een simpel melodietje dat véél te lang in je hoofd blijft zitten. Een jaar geleden zette de groep uit IJsland er de-Affaire nog volledig mee op stelten, en veel meer dan één notebook en een paar microfoons hadden ze er niet voor nodig. Op dit tweede album kunnen we vaststellen dat FM Belfast zich definitief als doel gesteld heeft zo irritant mogelijke oorwormen te schrijven. Zowat de enige tekst in het titelnummer is “I Don’t Wanna Go To Sleep Either” en reken maar dat u dat live gaat meezingen. Die schril hoge zang in “American”, het zeikerige “Mondays”, dat lullige pianootje en al net zo puur-voor-de-sier-trompetje in diverse nummers… Het is dat “We Fall”, “Noise” en “In Line” nog doordrenkt zijn in electro, anders had ik het album uit pure ergernis afgezet. Wat een kinderplaat zeg. En dan hebben Aqua en ABBA nog arrangementen, maar dit is puur effectbejag. Maar goed. Het zal live wel weer een feest worden.


mij=Morr / Konkurrent

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven