Infinite Light LTD – Infinite Light LTD

Infinite Light LTD - Infinite Light LTDBij supergroepen hoef je wat mij betreft niet gelijk te denken aan gelegenheidsformaties met leden uit bands die een heel arsenaal aan top-40 hits op hun conto hebben. Infitite Light LTD zou ik er, ondanks nul hits, dan ook zeker onder willen scharen. De samenwerking tussen Nathan Amundson (Rivulets), Mathew Sweet (Boduf Songs) en Aidan Baker (Nadja) is er namelijk een die super is. Het bizarre (of moderne?) aan deze samenwerking is dat de drie elkaar (bijna) niet face to face gesproken hebben bij de opnames van de drie kwartier muziek die deze debuut-cd kent. Alles kwam tot stand door het uitwisselen van bestanden via de Internets. Dat zou kunnen leiden tot een onsamenhangend geheel, maar deze drie hebben juist op ijzersterke wijze hun vinger in de pap gekregen. Daardoor leunt het ene liedje wat meer op de basis van de minimalistische folk van Sweet, de andere op de singer/songwriter kant van Amundson of op de drones van Baker. Maar net zo gemakkelijk versmelten ze tot pure schoonheid waarin alle invloeden in balans zijn. Dat leidt echter niet tot ontspanning, maar juist tot spanning. Het krachtenveld dat het evenwicht oplevert is juist wat de veelal abstracte songs zo bijzonder maakt. Misschien een tikkie desolaat en donker voor de zomer, maar Inifinite Light LTD is met gemak houdbaar tot diep in de donkere jaargetijden.


mij=Denovali / Cargo

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven