John Paul Keith – The Man That Time Forgot

jJohn Paul Keith - The Man That Time ForgotNee, ik had ook niet eerder van John Paul Keith gehoord – een naam die klinkt als een pseudoniem, maar voor zover ik weet heet hij echt zo – totdat ik deze recensie tegenkwam op het geweldige blog Big Rock Candy Mountain. Het enthousiasme van die bespreking, het gescherm met namen als Replacements en Buddy Holly zetten aan tot eigen onderzoek. En nu ik JPK’s tweede album al een paar weken op hoge rotatie heb staan moet ik het BRCM nazeggen: The Man That Time Forgot is “another entry into ‘perfect record” status’. Vooruit, hij maakt handig gebruik van zijn invloeden (naast genoemde artiesten zullen dat ook Nick Lowe en Johnny Cash zijn geweest), maar schrijft wel ijzersterke liedjes, die maar zelden de drie-minutengrens aantikken. Hij is ook niet bang voor een h-e-l-e l-a-n-g-e gitaarsolo (in “I Work at Night”, met heerlijk jengelorgel). Beste nummer is wat mij betreft het soulvolle “Somebody Ought To Write a Song About You”. Prachtig orgel- en pianowerk, lekkere groove en verleidelijk gezongen. Een lief liedje dat positief opvalt tussen de stoere, haast snoeverige rockers.


mij=Big Legal Mess / Fat Possum

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven