VA – Embrace The Sun

Various Artists - Embrace The Sun_sun.jpgMuziek ten bate van het goede doel, ik vind het meestal een bijsmaakje hebben. Sir Bob Geldof was zonder Live Aid geen Sir geweest en niet meer dan een matige zanger van een aardig bandje. Voor zijn eigen glorie schijnt hij mede-initiatiefnemer Midge Ure (Ultravox, Thin Lizzy) weinig subtiel aan de kant geschoven te hebben. Anderzijds kun je ook redeneren dat muzikanten er in elk geval iets voor doen en aandacht genereren, waar ze ook achterover zouden kunnen leunen en niets doen. Lars Eric Mattsson van Lion Music heeft ten behoeve van Japan (na de aardbeving en tsunami) flink uitgepakt met een dubbel-cd met meestal nieuw werk van artiesten uit eigen stal. En hoe! Maar liefst 28 acts, met onder andere Milan Polak, Locomotive Breath, Marco Sfogli, Jennifer Batten, MindSplit, Venturia, Section A, Iron Mask en en een gelegenheidsband, The Lions. De titeltrack door die gelegenheidsband bevat solo’s van Milan Polak, Francesco Fareri, Daniel Palmqvist (Murder Of My Sweet), Simone Fiorletta (No Gravity), Dave Martone, Borislav Mitic, Franck Ribiere (Double Heart Project) en Lars Eric Mattsson – hoor ik daar iemand Hear’n Aid roepen? Milan Polak werkt voor zijn eigen track “End Of Time” samen met Ron ‘Bumblefoot’ Thal (Guns n’Roses), Kip Winger en Harem Scarems Harry Hess en Peter Lesperance. Een slimme zet van Mattsson is geweest dat hij de uiteindelijke productie voor zijn rekening genomen heeft, zodat die niet heel erg uiteenloopt van track tot track – al blijkt er een paar keer niets meer te redden aan een belabberd drumgeluid. Ik ben zelf niet zo’n liefhebber van verzamelaars omdat de stijlen zo uiteenlopen, maar ik kan niet anders zeggen dat ik deze met plezier beluisterd heb. Het is een mooie staalkaart van de progrock en metal die Lion Music biedt en het toont bovendien aan dat veel van de artiesten met het label meegegroeid zijn. Hoogtepunten zijn voor mij de bijdragen van Milan Polak, Ashent, MindSplit, Jennifer Batten en Astra. Wat je ook van het verschijnsel goededoelen-cd’s vindt, het heeft een geslaagd album opgeleverd.


mij=Lion Music / Bertus

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven