Work Of Art – In Progress

Work Of Art - In ProgressHet debuut van Work Of Art was in 2008 een aangename verrassing. Artwork bood poppy AOR die aan Toto, Survivor en Pride Of Lions deed denken, met zanger Lars Söfsund als blikvanger in prima opgebouwde songs. Dat recept is ook op In Progress terug te vinden. In een genre als AOR heb je dan altijd het risico dat de songs nogal volgens een vaste formule geschreven worden. Zo niet bij Work Of Art. Gitarist/toetsenist/songschrijver Robert Sall – die zich eerder onderscheidde met het W.E.T.-project met Jeff Scott Soto – weet namelijk steeds hooks en riffs tevoorschijn te toveren die je acuut de song in trekken. Bovendien zijn die onderscheidend genoeg om je niet te vaak aan songs van andere bands te doen denken. Toch is er wel iets veranderd ten opzichte van het debuut. Zo nu en dan wordt er namelijk een tandje bijgeschakeld en wordt de toch al redelijk heavy productie benut om het geheel nog wat extra bombast mee te geven. Het resultaat gaat een stapje verder dan poppy AOR en doet dan eerder aan werk van Terry Brock denken, vooral dat met Slamer. “Until You Believe” is bijvoorbeeld een powerballad van formaat met wellustig gierend gitaarwerk van Sall en ook “The Great Fall” en “Castaway” zijn groter dan groot. Het maakt de gereedschapskist van Work Of Art alleen maar uitgebreider, want ook in de categorie compacte poppy rocksongs blijven ze erg goed. Work Of Art is het kunstje ver voorbij en klopt aan bij de eredivisie van de AOR. Dat ze het zelf omschrijven als In Progress belooft veel voor de toekomst.


mij=Frontiers / Rough Trade

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.