CSS – La Liberacion

CSS - La LiberacionHet is toch verdomde jammer dat het de Fransen waren die Libië koloniseerden en niet de Spanjaarden. Dan had het in het Spaans gezongen “La Liberación” van het Braziliaanse CSS meteen mooi de soundtrack kunnen worden van de rebellen die Kadhafi voorgoed zijn tenten uitjoegen. Er staat zelfs een nummer met de titel “Rhythm to the Rebels” op het album! De hype rond Cansei de Ser Sexy die in 2005 bij het debuut begon en in 2008 bij de opvolger al enigszins bedaarde, is inmiddels wel vergeten, dus de grote vraag is of de band het anno 2011 op muzikale kwaliteiten alleen gaat redden. De eerste twee nummers van het album doen het ergste vrezen. CSS had altijd al behoorlijk poppy kanten, maar zeker “Hits Me Like a Rock” begeeft zich gevaarlijk dicht op K3-terrein. Gelukkig staan er ook wat minder lichte tracks op La Liberación, zoals het lekker hese “Partners in Crime” met heerlijk pianoriedeltje en het eerder genoemde, stoere “Rhythm to the Rebels”. Het album wordt afgesloten met “Fuck Everything”, een zeurnummer dat eigenlijk de oefenruimte niet uit had mogen komen. Afgezien van enkele lichtpuntjes lijkt de lol en de magie van CSS behoorlijk uitgewerkt op dit album. In de laatste seconden vindt zangeres Lovefoxx het nog nodig om zichzelf af te kondigen met “Hi my name is Lovefoxx and I’m 12 years old.” Dus toch iets met K3?


mij=Coop / V2

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven