Gerhardt – All Is There

Gerhardt - All Is ThereGerhardt Heusinkveld kennen we vooral als die maraca-zwaaiende troubadour uit het funky jamcollectief Beans & Fatback. Voor zijn solodebuut All Is There kreeg Heusinkveld hulp van Ruben Block, Paul van Bruystegem en Mario Goossens, de drie Vlamingen die als Triggerfinger de laatste jaren de reputatie hebben opgebouwd als een van de beste live-acts in de Benelux. Bekwamere sessiemuzikanten kan de charismatische singer-songwriter niet wensen. All Is There telt slechts vijf tracks, waarbij elk liedje een andere kant van Heusinkveld lijkt te vertegenwoordigen. Opener “Fire Walk” is verreweg het spannendste en beste wat dit mini-album te bieden heeft. Zoals de titel al verraadt (Twin Peaks-referenties zijn altijd een plus) mondt het nummer uit in David Lynch-achtige suspense. Het mierzoete “A Brand New Heart” en “Lady, Drive Home” klinken in contrast bijna als persiflages en slaan de plank wat mij betreft mis. Bij “I Want To Be You” laat Gerhardt weer die infectieuze speelsheid zien die hij bij Beans & Fatback altijd toepast. Hij bewijst zich hier bovendien als bijzonder eclectisch zangtalent. Er is zelfs een ‘tequila’-versie van dit nummer gemaakt, met bijbehorende videoclip. Bij de live-opname “Nature Never Makes No Mistake” wordt het schip wederom gerecht. Ik denk meteen aan “Nature Is The Law” van Richard Ashcroft, van diens solo-album Human Conditions. Deze fraaie pianosong had zo van zijn pen afkomstig kunnen zijn. All Is There doet haar naam in ieder geval eer aan: in slechts 22 minuten laat Gerhardt je snuffelen aan een rijke potpourri van invloeden. Helaas gaat die veelzijdigheid ten koste van de nodige continuïteit: deze verzamelde liedjes gaan simpelweg niet samen door één deur.


mij=Rough Trade

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven