Sebastian Bach – Kicking & Screaming

Sebastian Bach - Kicking & ScreamingDe Canadees van geboorte Sebastian Bach is inmiddels een typisch Amerikaanse macho. Hij heeft de ene ruzie na de andere – bij voorkeur met zijn oude bandje Skid Row. Jammer, want Bach heeft die flauwekul helemaal niet nodig. Hij heeft een uitstekende rockstem, weet goede mensen aan te trekken voor zijn band, kortom meer focus op zijn eigen kwaliteiten zou hem waarschijnlijk verder brengen. Kicking & Screaming is zijn eerste album in vier jaar en gaat door waar het uitstekende Angel Down ophield. Naast producer Bob Marlette (Alice Cooper, Iommi, Black Stone Cherry) en gastgitarist John 5 (op “Tunnelvision”) waren er maar drie mensen actief op dit album: Bach zelf en drummer Bobby Jarzombek (Halford, Riot), en op alle andere instrumenten de pas 21-jarige Nick Sterling. Op zijn tiende(!) nam hij al zijn eerste zelf volgespeelde en geproduceerde album op. En echt, nergens heb je het idee dat hier een jonkie aan het werk is. Of het zou moeten zijn dat hij nog niet zo’n eigen stijl heeft. Wat heet: John 5 doet mee op “Tunnelvision” en op “Dance On Your Grave” doet Sterling meteen een John 5-je. De rest, de strakke riffs, de venijnige solo’s, het baswerk, Sterling klinkt als een veteraan. Jammer genoeg is het enige dat wat te wensen overlaat het songmateriaal, dat meestal nogal gewoontjes is. Het is steeds een goed vehikel voor de kwaliteiten van de heren, maar dat beetje extra dat maakt dat een song echt blijft hangen ontbreekt. Qua productie en uitvoering is dit album helemaal top, maar compositorisch kan Kicking & Screaming Angel Down dus niet doen vergeten. Al ben ik blij dat Nick Sterling hiermee bij me in beeld is gekomen.


mij=Frontiers / Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven